top of page

Wat is Facial Rejuvenation/cosmetische acupunctuur? 

De “Facial rejuvenation Acupuncture” of wel cosmetische acupunctuur werd ontwikkeld door Virginia Doran www.luminousbeauty.com. Zij is afkomstig uit New York en heeft zich gespecialiseerd in behandeling van de ouder wordende man en vrouw om lichamelijk, geestelijk en ook uiterlijk een goede balans te verkrijgen.

Oor-, lichaams-, schedel-, en gezichtsacupunctuur worden gedurende dezelfde behandeling toegepast. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van de meest fijne en dunne naalden zodat de gezichtsacupunctuur minimaal gevoelig ondergaan kan worden.

Cosmetische of gezichtsverjongende acupunctuur is een pijnloze, niet operatieve manier om de symptomen van veroudering tegen te gaan. In sommige gevallen wordt cosmetische acupunctuur ook wel omschreven als een acupunctuur facelift. Het is een revitalisering en huid verjongingsmethode om de huid en het gehele lichaam jonger te doen voelen. De basis van de cosmetische acupunctuur ligt in de Chinese geneeskunde. 

Het gezicht is een uiting van alles wat zich in je lichaam afspeelt.

Rimpels ontstaan hoofdzakelijk door een natuurlijk proces van afname van elastine en collageenvezels in de huid. Elastine en collageen houden de huid stevig en aangezien dit afneemt gaat de huid rimpels en groeven vertonen. Elk levensjaar neemt de collageen in de huid met 1% af.


Op dit moment werken wij met de methode volgens Travell Croom. 

Effecten van cosmetische acupunctuur 

De Chinezen zeggen door het bloed en de chi naar boven te halen in het gezicht krijg je een jeugdige uitstraling zonder dat je hoeft te snijden of spuiten in je huid. In de cosmetische acupunctuur is het van belang je niet alleen te richten op het gezicht maar tevens de onderliggende problemen mee te nemen. 

Hierdoor zal een behandeling ook gericht zijn op het hele lichaam, geest en de geblokkeerde emoties die een dusdanige verstoring van de energie kunnen geven. 

Door de naaldjes op diverse plekken in het gezicht te plaatsen stimuleer je het lichaam tot de aanmaak van collageen, en tevens het verbeteren van de bloedcirculatie en lymfe afvoer van en naar het gezicht en schedel. 

Cosmetische acupunctuur gaat ook het vormen van rimpels tegen. Het minimaliseert de vorming van fijne lijntjes in het gelaat en het reguleert de voeding naar de huid toe. 

De uitstraling naar buiten toe zal een grote impuls krijgen. De cosmetische acupunctuur heeft een ontstekingsremmende en ontgiftende werking naar de huid toe en helpt o.a. bij de volgende zaken: 

Rimpels - Frons lijnen - Afhangende wangen - Diepe lachlijnen - Bleek en futloos gelaat - Wallen - Vocht in het gelaat - Spanning in het gezicht - Donkere kringen onder de ogen - Ouderdomsvlekken (levervlekken) 

Voor wie is cosmetische acupunctuur bedoeld? Voor eigenlijk iedereen die het van belang vindt om zich jonger en vitaler te voelen, en het veroudering proces wil afremmen. 

Het besluit om met de behandelingen te beginnen kan ingegeven zijn door het soort werk wat je doet, waardoor je representatief moet zijn, of door persoonlijke redenen. Misschien zelfs wel een combinatie van beide. Het is zo dat een ieder die op de behandeltafel plaatsneemt een andere behandeling behoeft. Iemand met een opgezet gezicht zal anders behandeld worden dan iemand met een uitgedroogde huid. 

Om een goed resultaat te verkrijgen zijn, afhankelijk van de persoon en leeftijd, tot 20 behandelingen nodig. Vanaf de 7e behandeling is het effect zichtbaar. Na 10-12 behandelingen zult u er 5 tot 10 jaar jonger uitzien. 

Het blijft belangrijk om de adviezen goed op te volgen en de behandeling na 1 maand te herhalen teneinde een optimaal resultaat te behouden. 

Naast de intensieve cursus van Virginia Doran heb ik in 2009 in Beijing de studie Advanced Cosmetical Acupuncture gevolgd. Van beide technieken en inzichten maak ik gebruik. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op zodat wij deze kunnen beantwoorden.  

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.

Cosmetische acupunctuur in Koffietijd

In Koffietijd de nieuwe methode voor een gezonder uiterlijk: Cosmetische acupunctuur. Lees meer op: www.koffietijd.nl

bottom of page