Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

Integral Eye Movement Therapy (IEMT): Een krachtige therapeutische interventietechniek

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy, een zich voortdurend ontwikkelende interventietechniek gericht op snelle en effectieve therapie bij terugkerende ongewenste emoties, identiteitsbelevingen en gedrag. Het IEMT-proces richt zich onder meer op de vraag: “Hoe hebben we geleerd ons te voelen zoals we dat doen?” en biedt de mogelijkheid om gewenste veranderingen in ons emotionele leven te bewerkstelligen.

Door te werken met IEMT kan de cliënt loskomen van negatieve ervaringen uit het verleden en meer in het heden leven. IEMT-practitioners rapporteren regelmatig dat IEMT de gewenste verandering voor cliënten heeft teweeggebracht, waar voorgaande therapieën niet het gewenste resultaat opleverden.

Integral Eye Movement Therapy is ontwikkeld door Andrew T. Austin en is gebaseerd op het originele werk van Connirae en Steve Andreas. De techniek wordt internationaal onderwezen in onder andere de VS, Israël, Engeland, Zweden, Nederland, Polen en India. IEMT mag alleen worden uitgevoerd door een Practitioner met een licentie van de IEMT-Association.

Verdiep je in de architectuur van de geest

Binnen het complexe landschap van de menselijke geest zijn onze ogen veel meer dan alleen een venster naar de buitenwereld. Ze dienen als toegangspoorten tot onze diepste psychologische structuren. Vaak realiseren we ons niet dat de patronen in onze blik en de richtingen waarin we kijken, een diepgaande waarheid over onze binnenwereld onthullen.

Onze verbeelding en herinneringen zijn niet slechts abstracte concepten; ze zijn diepgeworteld in de fysiologische en psychologische processen van ons wezen. De manier waarop we herinneringen opslaan en ophalen, maar ook hoe we onze toekomst visualiseren, is verweven met de dans van onze ogen. Een dans die een verhaal vertelt dat vaak verborgen ligt in andere lagen van ons bewustzijn.

De therapeutische potentie van oogbewegingen

Integral Eye Movement Therapy (IEMT) gaat niet alleen over het verlichten van symptomen; het is een reis naar het diepste weefsel van onze psyche. Door de oogbewegingen te volgen en te beïnvloeden, komen we in contact met zenuwbanen die de meest ingrijpende emoties en ervaringen bewaren. IEMT biedt de mogelijkheid om de monsters uit ons verleden te confronteren, te begrijpen en de lessen hieruit te integreren in ons leven van hier en nu.

<br />
Integral Eye Movement Therapy (IEMT)